De onthutsende realiteit van tellertjes

In mijn vorige posting schreef ik over het aantal downloads van de rssfeed met het Teletop onderwijsnieuws. Dat zijn er op het moment niet veel. Met mijn eigen weblog is het niet veel beter gesteld. Sinds ik een tellertje van statcounter heb aangebracht weet ik dat er maar liefst 16 personen mijn blog hebben bekeken. En dan mag ik nog hopen dat het inderdaad mensen zijn geweest en geen spiders. Het prakkiseren over visitors en pagehits is zo oud als het bloggen zelf. Waarschijnlijk nog ouder, minstens zo oud als het world wide web zelf. Toch ga ik er nog even over door. Want wat is nu het nut van de moeite voor dit stukje als toch niemand het leest? Tja. Ik hoop stiekem dat het toch gelezen wordt. Ik heb daarom een suggestie voor Patrick. Op de centrale pagina van onze weblogfaciliteit kun je op dit moment in de rechterkolom commentaar op wat huishoudelijke mededelingen lezen. Het wordt veel levendiger  als er in die rechterkolom automatisch een opsomming zou komen van alle laatste berichten uit alle weblogs van de Universiteit Leiden. Daarmee komen we allemaal misschien aan meer lezers. Ik heb een dergelijke samengevoegde feed al gemaakt voor de medewerkerblogs. Er is er ook een voor de themablogs. Hieronder zie je wat feed2js van van de eerstgenoemde maakt. Gelijk valt op dat feed2js het author element niet rendert. Wie schreef nu wat? Om tenslotte terug te komen bij de tellertjes. Ik troost me met de gedachte dat 16 hits tenminste 16 hits zijn. Dank het tellertje voor deze wetenschap. Hoeveel pagina’s zijn er wel niet met een nog treuriger bestaan. Deze bijvoorbeeld.

<a href="http://feed2js.leidenuniv.nl//feed2js.php?src=http%3A%2F%2Fwebsite.leidenuniv.nl%2F%7Eleijenjj%2Ffdr_content%2Fmerged_mt_ul_medew.rss&desc=35&html=y">View RSS feed</a>

One thought on “De onthutsende realiteit van tellertjes

Leave a Reply