Embedded flash video player (in Blackboard)

For an English written Howto ’embed a flash video player in a Blackboard course’ please read my blog entry from January 21st 2008.

[deze posting maakt gebruik van flash]

Jeroen Wijering maakt niet alleen mooie dingen in flash maar ook hele handige. Voor het Surf Grassroots project aan onze faculteit was ik op zoek naar een gratis mp3 speler gemaakt in flash. Voordeel: ook op werk/studentenplekken zonder mp3 codec kunnen mp3 files worden afgespeeld. Zolang de flash browser plug-in maar geinstalleerd is. Enfin, via google kwam ik terecht bij de site van Jeroen Wijering. Hieronder laat ik zien wat de mogelijkheden zijn van de eveneens door hem ontwikkelde flash video player.

Voor de Blackboard liefhebbers: het is me ook gelukt om deze video player inclusief filmpjes in een Blackboard module in te bouwen. Ik kom daar nog wel eens op terug. Update: lees mijn bericht van 21 januari 2008 voor een uitvoerige instructie. Voor de ongeduldigen: het swf object, de flv video en de html moeten als afzonderlijke items worden toegevoegd in bijvoorbeeld course documents. De eerste twee stop ik in een afzonderlijke folder die eventueel invisible gemaakt kan worden. De objecten zijn via de Special Action: create link to this file te benaderen vanuit de html die ik in het derde item onderbreng. Blackboard coordinatoren met een admin password kunnen  kijken in de module ‘Blackboard Traning FdR’ voor een voorbeeld.

Het omzetten van bestaand videomateriaal naar het flv format dat flash gebruikt kan lastig zijn. Dit artikel geeft een inleiding. Voor degene die geen Windows willen of kunnen gebruiken: er zijn ook OSS tools om flv movies te maken. Het filmpje van het kunstwerk Shalechet (Gefallenes Laub) van Menashe Kadishman hierboven heb ik met behulp van ffmpeg omgezet. Ik zal daar in een volgende posting aandacht aan besteden.


2 thoughts on “Embedded flash video player (in Blackboard)

 1. kan je even uitwijden over de manier waarop je de video player plus filmpjes in een blackboard module hebt kunnen bouwen, want da’s waar ik nu mee aan het worstelen ben
  groetjes
  hiram

 2. Hej Jeroen, Alles goed?
  Ik zocht naar een mooie video speler voor me website, En ik vond deze! Hij is geweldig alleen werkt niet? Of doe ik iets verkeerd, Welke video formaten ondersteund deze player?
  Laat het me zo spoedig mogelijk weten!

  Mvg
  Dj-DonShanto.com

  Beste Dj-DonShanto,

  Deze videoplayer speelt alleen filmpjes in het Flash FLV format af.
  Succes!

Leave a Reply