Artificial Artificial Intelligence

De potentie van Google als leverancier van antwoorden op onze vragen begint zo langzaam tot een ieder door te dringen. Het kost soms wat moeite om de juiste zoektermen in te voeren maar de meeste bezoekers worden wel op de juiste weg gezet. Laatst zocht ik nog naar het adres van lunchtentje in New York waar ik heerlijk gegeten had. Ik wist de naam van een nabij gelegen gallery nog en zo had ik mijn adres snel gevonden. Bepaalde vragen zijn minder geschikt voor Google. Amazon komt nu met iets nieuws: Amazon Mechanical Turk. Zeg maar kunstmatige kunstmatige intelligentie. Wat is de grap? Bezoekers stellen een vraag en die wordt tegen betaling door iemand anders beantwoord. Briljant. Werkloos surfen is verleden tijd. Webjunks kunnen een ‘hit’ (Human Intelligence Task) claimen en uitvoeren. Als de ander tevreden is betaalt hij of zij het beloofde bedrag. Er breken nieuwe tijden aan voor repetitors en samenvattingsboeren. 

One thought on “Artificial Artificial Intelligence

  1. Naja, bezoekers stellen een vraag… Het is juist geen Google Answers 🙂
    Bedrijven laten klussen uitvoeren die computers niet kunnen, tot nu toe vooral indexeren van beelden en geluid. Amazon laat voor haar zoekmachine A9 de beste foto kiezen bij winkel adressen, en voor hun eigen muziek service de artiest namen bij album covers die ze kennelijk gescand hebben ofzo.

    Heb verslag gedaan van een paar HITs:
    Wauw! Amazon’s Mechanical Turk: kunstmatige kunstmatige intelligentie

Leave a Reply