Wiki proberen? Writeboard!

Iedereen kan op eenvoudige wijze een eigen mini wiki starten met de gratis dienst van http://www.writeboard.com . Mijn collega Chiara Robbiano laat zien hoe een writeboard gebruikt kan worden voor het verbeteren van de volgende editie van een boek.
Even proberen? Dat kan.  Log in op mijn writeboard met het password "opensource".

3 thoughts on “Wiki proberen? Writeboard!

 1. @Harriet:
  @ Harriet: Mac anyone ?
  Als FSW een wiki en een streaming server voor elkaar kan krijgen, dan is FlyStash en Boomerang van de firma FlyingMeat [http://www.flyingmeat.com/] wel iets voor jouw. Download Boomerang, en maak om een voorbeeld te zien een verbinding met eew712.leidenuniv.nl , of gebruik je browser en link naar http://eew712.leidenuniv.nl/fly/ voor een wiki annex notitieblok wat via het web te gebruiken is maar ook lokaal op je mac, en wat zich onderling laat synchroniseren. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen wiki servertje installeren op je powerbook.
  FlyingMeat is ook de maker van VoodooPad, een persoonlijke wiki, die helemaal niet op een wiki lijkt en zich zonder wiki-taaltje laat gebruiken [files te exporteren naar je iPod, rtfd, html, xml, of gewoon platte tekst]

 2. Hallo Harriet,

  Voor mij is dit ‘writeboard’ eigenlijk ook een wiki. ‘Wiki’ is ook maar een naampje. Misschien dat een ‘echte’ wiki, zoals de wikipedia, meer rond 1 thema is opgezet, het is dan een op zichzelf staande website met meerdere (aan elkaar verbonden) pagina’s en rubrieken. Een writeboard is iets geisoleerder, maar de inhoud kan net als b.v. bij een artikel in de wikipedia oneindig zijn en blijven groeien.

 3. Hallo Jeroen,
  Interessant fenomeen dat writeboard. Dit lijkt mij meer een tool voor het samenwerken aan documenten, met versiebeheer en dergelijke, zodat je als community (groep studenten / docenten) een ruimte hebt om je artikelen en documenten te delen, aan te vullen en te wijzigen. En dan is het op een gegeven moment klaar. Dan zit er een einde aan.

  Terwijl een wiki een groeidocument is, bedoeld voor de “eeuwigheid”. Meer statisch dus met informatie die continu vernieuwd en aangevuld wordt, maar die in principe niet veroudert en daarom ook niet verwijderd wordt. Daarbij denk ik toch maar weer aan de wikipedia. Of zit het weer anders in elkaar?

  Wat is het verschil eigenlijk met een wiki?

Leave a Reply