Wikipedia – Britannica: 1-1

Het tijdschrift Nature heeft in een klein onderzoek de kwaliteit van de inhoud van de Wikipedia en de Encyclopaedia Britannica onderling vergeleken. Ze deden dat door uit beide encyclopedieen de teksten over 42 wetenschappelijke (=science) onderwerpen aan een relevante expert voor te leggen voor een peer review. De experts wisten van te voren niet welke tekst uit welke encyclopedie afkomstig was. De uitkomst was verrassend. De experts troffen in alle artikelen in totaal acht serieuze fouten aan. Vier in de Wikepedia en vier in de Britannica. Wie voert een soortgelijk onderzoekje uit voor onderwerpen uit de rechtswetenschap?

One thought on “Wikipedia – Britannica: 1-1

  1. Onderzoekje toont terloops ook aan dat het produkt van de collaboratieve inspanning niet wezenlijk te onderscheiden is van het produkt van een conventionele (individuele) inspanning. Nu op zoek naar Wiki’s met anderssoortige (en toch nuttige) produkten van wikiwerk.

Leave a Reply