Open-Access-Publicaties

In de academische wereld in binnen- en buitenland wordt steeds meer nagedacht over alternatieve modellen voor de publicatie van wetenschappelijke werken. Zie bijvoorbeeld het Open Access Leiden – DARE* Leiden project. De zogenaamde “Open-Access” varianten hebben als uitgangspunt dat onderzoeksresultaten die met publieke gelden zijn gefinancierd voor iedereen gratis toegankelijk moeten zijn via internet. Uiteraard zitten daar allerlei juridische haken en ogen aan vast. Recent is bij de Universit√§tsverlag G√∂ttingen het boek “Rechtliche Rahmenbedingungen von Open-Access-Publikationen” verschenen. Het boek beoogt een praktische leidraad te zijn voor auteurs die over het Open-Access model nadenken. Allerlei praktische en juridische vragen worden in het boek behandeld.
Het boek kan op de website van het Forschungprojekt Open Access Recht worden gedownload.

Leave a Reply