Ontvangen: gids Vrije Software

Deze week ontving ik per post drie exemplaren van het boekje “Vrije software in het onderwijs, een praktische gids voor het gebruik van open source en open leermiddelen”, uitgegeven door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Onderwijs. Ik had het boekje aangevraagd na een tip van een collega. Het boekje heeft een aantrekkelijke vormgeving met veel kleur. Naast een overzicht van een aantal open source programma’s die goed in het onderwijs te gebruiken zijn geven de auteurs algemene informatie over het fenomeen open source software. Alleen daarom al is dit boekje een aanrader om onder de aandacht te brengen bij collega’s en vrienden. Goed werk van de Belgische overheid.
Meer informatie is hier te vinden.

gids_vrije_software_in_onderwijs_s.jpg

Leave a Reply