Boksende duiven

boksende_duiven.jpg

Iets wat ik nog nooit eerder gezien heb. In de boom voor mijn huis zag ik vanmorgen twee duiven met elkaar boksen. Ze waren duidelijk bezig met een soort gevecht. Naast elkaar gezeten op een tak probeerden ze elkaar met klappen van de vleugels weg te slaan. Het heeft wel 20 minuten geduurd. Het was duidelijk dat het een uitputtingsslag was. De klappen over en weer volgden elkaar met het verstrijken van de tijd steeds minder snel op. Uiteindelijk heb ik helaas niet gezien hoe het afgelopen is.
Wie kan mij meer over dit gedrag van deze duiven vertellen?

O ja, ik heb er ook een filmpje van gemaakt.

One thought on “Boksende duiven

 1. Hi Jeroen,

  Uiteraard ben ik geen expert, maar ik zie /hoor dat heel vaak, bijna dagelijks in de tuin bij ons achter. Het is duidelijk territorium gedrag van de mannetjes.

  Ze blijven elkaar uitdagen. Vliegen achter elkaar aan en vechten dan op verschillende plekken waar ze landen een lang gevecht uit.

  Het kan inderdaad een tijd lang duren en eindigt meestal in het wegvliegen van de “verliezer”. Waarbij soms de “winnaar” ervoor zorgt dat deze ver genoeg wegvliegt. Zoniet, dan gaan ze weer op de vuist (of is het vleugel).

  Het klappen van de vleugels maakt een enorm lawaai, zeker als ze in de boom tussen de bladeren zitten. Je zou denken dat ze ook elkaar pikken met hun snavels, maar dat heb ik ze nog nooit zien doen.

  Groetjes,

  Jer.

Leave a Reply